Morning-Routine

5 tips voor een Ochtend Routine

 

Zoals het gezegde luidt: “Er zijn twee soorten mensen in deze wereld: ochtendmensen en mensen die ochtendmensen willen afschieten.” Wakker worden kan zelfs moeilijk blijken voor mensen die gedurende de dag tal van dingen willen bereiken.

 

 

Hoe blijven we in de pas met ochtendmensen?

 

Ochtendmensen worden vaak gezien als energieke probleemoplossers die leiding geven aan bedrijven, organisaties of soms zelfs naties. Ooit afgevraagd hoe een ochtendmens zoveel gedaan kan krijgen in slechts 24 uur? We gaan een paar geheimen onthullen om een ochtendvogel te zijn, ook al vind je jezelf een nachtuil. Kosio Angelov, de #1 Amazon bestseller auteur van “The Lean Email Simple System” en de oprichter van High-Performance Lifestyle praat in een van zijn artikelen over productiviteit, motivatie en inspiratie als dingen die je ofwel op de been houden ofwel een illusie zijn voor de huidige cultuur.

 

Er is geen magisch recept voor een evenwichtige levensstijl die leidt tot succes in plaats van inspiratie en motivatie. Dus hoe raak je ‘s morgens gemotiveerd? Laten we ze eens op een rijtje zetten:

 

  • Begin geleidelijk. Dat klopt, je hoeft niet om 6 uur ‘s ochtends op te staan als je gisteren om 1 uur ‘s middags je ontbijt hebt gemaakt. Stel realistische verwachtingen en begin niet met een onnatuurlijk uur als je vroeg opstaat.  Druk met 10-20 minuten uw huidige wekker af en observeer uzelf en uw reacties. Ga ermee door zodra u positieve resultaten ziet.

 

  • Zet de wekker weg van het bed. Het is erg gemakkelijk om het te snoozen als het vlak naast het bed staat en bedenk ook dat het je slaap op de lange termijn kan verstoren.

 

  • Haal diep adem en wees dankbaar. Nu u wakker bent en waarschijnlijk een beetje moe, is dit het perfecte moment om diep adem te halen en dankbaar te zijn voor een nieuwe dag. Cliché? Misschien wel, maar als je het overal ziet, betekent het dat het voor iemand heeft gewerkt, en dankbaar zijn zal ook je ochtend een boost geven met positiviteit en medeleven.

 

  • Beloon jezelf. Mededogen is echt de sleutel tot dit. Je moet stoppen met jezelf de schuld te geven omdat je niet goed wakker bent geworden of 20 minuten naar de lege muur hebt gestaard nadat je je ogen hebt geopend. Je doet je best en dat weet je. Als je de volgende keer harder je best doet, komt dat vanzelf, zolang je maar trots op jezelf bent en misschien een extra chocolaatje op je ontbijtgranen doet omdat je vandaag een vroege vogel bent.

 

  • Eet voedzaam voedsel en beweeg gedurende de dag.

 

Een ochtendmens zijn helpt je de dag door te komen en verbetert zowel je gezondheid als je efficiëntie. We leven in een snelle omgeving waar je zelfs door slaap het laatste nieuws en de laatste trends kunt kwijtraken, laat je daarom ‘s morgens inspireren. Laat de zon je huid aanraken en je hersenen herprogrammeren, inspiratie is een van de beste motivators. En hoewel u zeker inspiratie kunt putten uit verschillende bronnen om u heen, zoals mensen, de natuur, boeken en tijdschriften, is het niet zo gemakkelijk om uw dagelijkse dosis op te doen als u in een traditionele omgeving werkt, zoals een kantoor, of zelfs vanuit uw huis. De kleine dingen zijn belangrijk en maken het verschil, zelfs als je besluit om tegen de maan te praten over je laatste prestaties.

 

Probeer een week lang een ochtendmens te zijn en laat me de eindresultaten weten! Wat heeft jou geïnspireerd?

 

Door Mihaela Deliu

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Who we are

Suggested text: Our website address is: https://www.thentrepreneurhouse.com.

Comments

Suggested text: When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection. An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.
Save settings
Cookies settings