gewoontes-habits-the entrepreneur house

De Theorie Achter Het Vormen Van Nieuwe Gewoontes

Terwijl sommige mensen het hebben over het doorbreken van slechte gewoonten, zoals ‘s avonds laat snoepen, willen anderen zich richten op het opbouwen van nieuwe gewoonten. Maar waarom hebben we gewoonten? Volgens de wetenschap zijn onze hersenen altijd op zoek naar een manier om energie te besparen. Dus, wanneer we consequent gedrag vertonen, maken onze hersenen er een automatische routine van, waardoor het een gewoonte wordt.

 

Maar zijn gewoonten essentieel voor succes? Afhankelijk van de gewoonten die je kiest na te streven — ja! In feite zijn er veel gewoonten van succesvolle CEO’s die je zou kunnen overnemen. Sommigen beweren zelfs dat naast hard werken het aannemen van bepaalde gewoontes essentieel is voor succes. Het vormen van nieuwe gewoonten kan echter best moeilijk zijn. Sommige mensen zeggen zelfs dat het moeilijkste deel van nieuwe gewoontes is om er mee te beginnen. In dit blog vind je enkele tips over hoe je gewoonten kunt opbouwen:

 

 

 

1. Vorm één nieuwe gewoonte per keer.

 

Jezelf ervan overtuigen dat je in één keer meerdere nieuwe gewoontes zult hebben is niet realistisch (hoewel het leven veel gemakkelijker zou zijn als dat het geval was). Probeer je in plaats daarvan op één gewoonte tegelijk te richten. Het is vrij gemakkelijk om overweldigd te raken wanneer je probeert te veel veranderingen in één keer door te voeren, en er geen vooruitgang wordt geboekt. Het is dan ook geen verrassing dat mensen die meerdere doelen stellen minder kans hebben om succesvol te zijn dan degenen die zich op één doel richten!

Breek het op in kleine stukjes!
Als je je richt op een nieuwe gewoonte, benader het dan in kleinere stappen om het meer haalbaar te maken. Als je bijvoorbeeld vaker wilt gaan lezen (een gewoonte die veel succesvolle CEO’s hebben), begin dan met elke maand één extra boek te lezen. Dit eenvoudige doel geeft u een realistische norm, wanneer dit lukt kun je jezelf meer gaan uitdagen!

 

Onderzoek heeft ook aangetoond dat het makkelijker is om je aan je gewoontes te houden als je aangeeft wanneer, waar en hoe je de gewoonte in kwestie gaat uitvoeren. Dus, als je jezelf richt op je nieuwe gewoonte, stel een schema op — en zet het in je agenda. Je zult dan namelijk 2-3 keer meer kans hebben om je aan je nieuwe gewoontes te houden als je dat doet!

 

 

 

2. Houd je 21 dagen lang vast aan je gewoonte.

 

Sommige onderzoekers beweren dat als je je 21 dagen aan een gewoonte vasthoudt, het een gewoonte wordt. Hoewel dit door andere onderzoekers als een mythe wordt beschouwd, kunt u het beste een stap verder gaan en de 21/90 regel toepassen: door een gedrag gedurende drie weken (21 dagen) uit te voeren, wordt het een gewoonte. Nadat deze gewoonte is ontstaan, ga je nog 90 dagen door met het uitvoeren van het gedrag. Er wordt gezegd dat de 21/90 regel je helpt goede gewoonten en een beter leven op te bouwen! Als je samenwoont met ondernemers, beschouw dit dan als een gezamenlijke uitdaging: ieder van jullie schrijft een nieuwe gewoonte op en volgt de 21/90 regel!

 

 

 

3. Ken de voordelen, ken de pijn.

 

De beste manier om door te gaan met het vormen van een nieuwe gewoonte is het erkennen van zowel de voordelen als de uitdagingen die bij het proces horen. Tom Bartow, een succesvolle business coach, identificeerde drie fasen van gewoontevorming:

 

1. De honeymoon fase:

Volgens Bartow is dit het punt in de tijd waarin je enorm gemotiveerd bent om vast te houden aan gedrag, vaak gemotiveerd door iets inspirerends. Als er al iets is, is dit de fase waarin je ervan overtuigd bent dat het volbrengen van deze taak gemakkelijk is. Maar het gevaar is dat aan deze fase waarschijnlijk een einde komt.

 

2. Het gevecht:

Nadat de honeymoon fase voorbij is, begint de realiteit in te kicken. Dit is een kantelpunt: je enthousiasme begint te vervagen en de verleiding om je gewoonte op te geven komt steeds dichterbij. Er zijn drie manieren om dit te overwinnen:

 

Herkennen:

Identificeer wanneer je deze fase ingaat, en vertel jezelf dat je de uitdagingen die je tegenkomt zult overwinnen. Als je mindset juist is, zul je deze strijd winnen!

 

Stel jezelf twee vragen:

“Hoe zal ik me voelen als ik dit doe?” en “Hoe zal ik me voelen als ik dit niet doe?” Herinner jezelf aan de emotionele voordelen van het volbrengen van je gewoontes. Het hebben van een positieve mentaliteit is de sleutel naar succes.

 

Projectie van het leven:

Stel je voor hoe je leven er in de komende vijf jaar uit zal zien als je deze gewoonte niet aanneemt of geen veranderingen aanbrengt. Door eerlijk te zijn tegen jezelf kun je het belang inzien van de verandering die je wil doorvoeren.

 

 

 

3. Tweede natuur:

 

Bartlow beweert dat dit de fase is waarin uw gedrag een normaal onderdeel van uw routine wordt. Pas echter op voor deze drie obstakels die uw vooruitgang teniet kunnen doen:

 

Het ontmoedigingsmonster: je negatieve gedachten kunnen je ervan overtuigen dat wat je ook aan het doen bent, niet werkt!
Verstoringen: je routine wordt verstoord door enkele belangrijke veranderingen.

De verleiding van succes: Je richt je alleen op de positieve resultaten van je gedrag, voordat je volledig gevorderd bent met je veranderingen!

 

In het algemeen wordt je door het zien van de voordelen van een nieuwe gewoonte gemotiveerd om deze gewoonte te implementeren! Maar om te voorkomen dat je in een valse illusie van succes vervalt, moet je de pijn erkennen die kan ontstaan als je er niet in slaagt om deze verandering door te voeren. Het vermijden van pijn is een van onze grootste motivatoren!

 

 

 

4. Verzamel de juiste mensen om je heen:

 

Als je jezelf omringt met gelijkgestemden, begin je je te voeden met hun motivatie en begin je elkaar in staat te stellen positieve veranderingen door te voeren. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen gewoonten oppikken van de mensen met wie ze zich omringen. Volgens auteur Sean Meshorer kan sociale steun bij het aanleren van een nieuwe gewoonte fungeren als positieve groepsdruk – je zult eerder gemotiveerd zijn en verantwoordelijk worden gehouden voor het volhouden van je gewoonte! Samenleven met ondernemers zal een uitstekende manier zijn om gemotiveerd en geïnspireerd te blijven om ten goede te veranderen.

 

 

 

5. Blijf consequent:

 

Dit is misschien wel het beste advies over hoe je gewoontes kunt opbouwen! Volgens Meshorer, kan het vrij gemakkelijk zijn om in de verleiding te vallen om je reis naar verandering te stoppen. Hij schreef, “het proces van het creëren van gewoonten vereist herhaling.” Soms is de sleutel om een gewoonte te laten beklijven ervoor te zorgen dat een aantal van de signalen consistent zijn, zoals het tijdstip van de dag, de plaats en de omgeving.

Nogmaals, consequent blijven kan makkelijker zijn als je met andere mensen samenleeft! Dus zijn gewoonten de sleutel tot succes? Ja! Is consequent zijn de sleutel tot het ontwikkelen van een nieuwe gewoonte? Ja! Consequent zijn staat gelijk aan succes.

Soms kan het beginnen van een nieuwe gewoonte of een nieuw project overweldigend zijn. Maar gelukkig is The Entrepreneur House de perfecte plek om gelijkgestemde mensen te ontmoeten! Je krijgt de kans om je prestaties te verbeteren, je productiviteit te verhogen, en het allerbelangrijkste, je professionele netwerk uit te breiden!

 

Door: Rafaella Karadesh

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Who we are

Suggested text: Our website address is: https://www.thentrepreneurhouse.com.

Comments

Suggested text: When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection. An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.
Save settings
Cookies settings