pomodoro-techniek-pomodoro-methode-the entrepreneur house

Hoe word Je Productiever in het Leven door de Pomodoro Technique

In dit artikel beantwoorden we de vraag hoe je productiever in het leven kunt zijn met de Pomodoro-techniek. Je kunt productiever zijn in het leven en in zaken door je dag te plannen. Het is duidelijk dat time management een van de meest voorkomende uitdagingen is voor ondernemers.

 

 

 

Wat is de Pomodoro Techniek?

 

Een effectieve manier om uw productiviteit te verhogen is de Pomodoro-techniek. Pomodoro is een Italiaans woord voor tomaten. De Pomodoro-techniek werd gevonden door universiteitsstudent Francesco Cirillo. Hij was gestrest en overweldigd. Daardoor had hij moeite om zich op zijn studie te concentreren. Door het ontwikkelen van deze eenvoudige time management techniek, beantwoordde hij de vraag hoe zich te concentreren op cursussen. De Pomodoro-techniek wordt echter niet alleen door studenten gebruikt. Ondernemers die productiever in het leven willen staan, gebruiken ook deze time management techniek.

 

 

 

Hoe gebruik je de Pomodoro-techniek?

 

De Pomodoro-techniek richt zich op sessies in plaats van uren. Naast de sessies, worden frequente pauzes voorzien. Daarom kunnen onze hersenen rust krijgen en de concentratie verbeteren door meerdere werksessies. Zeker, de Pomodoro-techniek is geschikt voor iedereen. Vooral voor diegenen die gemakkelijk afgeleid worden tijdens de werkuren. Evenzo voor mensen die worstelen met time management.

 

 

 

Stap voor stap: Hoe word je productiever in het leven door de Pomodoro Techniek te gebruiken?

 

 1. Kies een taak en maak je to-do lijst voor de dag. Elke Pomodoro is gelijk aan 25 minuten!
 2. Stel je timer in en concentreer je op je werk. Ga daarna door tot de tijd om is. Wilt u productiever zijn in het bedrijfsleven? Concentreer je dan op één taak tegelijk.
 3. Wanneer uw Pomodoro-sessie eindigt, tel dan één Pomodoro uit. Vergeet niet de voltooide taak op te schrijven.
 4. Het is tijd om te genieten van je korte 5 minuten pauze!
 5. Blijf het proces herhalen. Na het voltooien van vier pomodoros, neem een 15-30 minuten pauze.

 

 

 

Kernregels van de Pomodoro-techniek

 

 1. Dwing jezelf niet om een complexe taak in vier pomodoros af te ronden. Verdeel je taken dus in kleinere en uitvoerbare delen.
 2. Combineer eenvoudige en kleinere taken in één Pomodoro. Als je taken hebt die minder dan 25 minuten duren, combineer ze dan in één Pomodoro. Daardoor zult u uw tijd effectiever beheren. Dit is een kleine maar effectieve stap om de productiviteit in het leven te verhogen.
 3. Zet altijd het alarm voor elke Pomodoro! Probeer niet te multitasken. Concentreer je op de huidige taak. Controleer ondertussen niet je e-mails en beantwoord geen telefoontjes en berichten. Je mag de Pomodoro-sessie niet onderbreken als die eenmaal begonnen is. Als je de afleiding niet kunt vermijden, neem dan een pauze van 5 minuten. Begin dan opnieuw.
 4. Houd bij hoeveel en welk soort afleidingen er zijn. Zo kunt u er in toekomstige sessies aan werken.
 5. Heb je je taak eerder afgemaakt? Doe dan iets productiefs! Lees bijvoorbeeld wat zakelijke of persoonlijke tijdschriften.

 

 

 

Wees productiever in het leven door meer pomodoros toe te voegen!

 

Maar hoeveel pomodoros hebben we nodig om productiever in het leven te staan? Werken met Pomodoro-technieken gaat over consistentie en kwaliteit in plaats van kwantiteit. Maar iedereen heeft unieke ervaringen, taken en levensstijlen. Je kan jezelf evalueren na elke sessie. Zo kan je toekomstige afleidingen beperken en nieuwe uitdagingen toevoegen.

Acht werkuren is gelijk aan 16 pomodoros. De meeste mensen zijn echter niet 8 uur per dag productief. Begin met het minimum aan pomodoros en daag jezelf uit om er meer toe te voegen. Maar push jezelf niet door je te richten op kwantiteit. De kwaliteit van het werk is belangrijker dan de kwantiteit!

 

 

 

Beheers stress en depressie met de Pomodoro-techniek

 

Vraag je jezelf af hoe je depressie en stress kunt verminderen? De Pomodoro techniek kan het antwoord zijn! Als ondernemers is tijdmanagement een van onze grootste uitdagingen. Afleiding en het onvermogen om een taak te voltooien kan leiden tot stress en depressie. Werken onder druk beïnvloedt de productiviteit in het leven en het bedrijfsleven. Met de Pomodoro-techniek wordt tijd echter je beste vriend! Hier zijn enkele voordelen van de Pomodoro-Techniek.

 

 1. Beheers uw concentratie en verminder herhaling en stress.
 2. Concentreer u op belangrijkere taken door uitgebreide en ondoeltreffende vergaderingen te vermijden.
 3. Leer hoe je complexe taken organiseert.
 4. Vergroot je zelfvertrouwen.
 5. Gebruik de Pomodoro-techniek als een team! U zult productiever en verantwoordelijker zijn met de hulp van een duidelijke taakverdeling.
 6. Tijd zal je vriend worden. Tijdmanagement is niet langer een oorzaak van stress en depressie!
 7. Maak uw Pomodoro schema.
 8. Met correct tijdbeheer, zult u al uw deadlines halen.
 9. Vereenvoudig, beheer en bereik uw doelen.
 10. Ten slotte zult u minder uren op sociale media doorbrengen.

 

 

 

Oefen de Pomodoro-techniek met andere ondernemers

 

Het vinden van een effectieve time management methode is de sleutel tot productief ondernemen en leven. Met de Pomodoro Techniek, is tijd geen vijand meer! Trouwens, een andere manier om productiever te worden is door samen te leven met andere ondernemers. Van elkaar leren en dezelfde omgeving delen kan leiden tot een succesvol bedrijf. Waarom zou je de Pomodoro-Techniek niet beoefenen met andere ondernemers? The Entrepreneur House biedt co-living ruimtes voor jonge ondernemers om zich te ontwikkelen in business en mindset. Meld je hier aan voor de community van The Entrepreneur House!

 

Door: Eliz Kapitanova

 

 

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Who we are

Suggested text: Our website address is: https://www.thentrepreneurhouse.com.

Comments

Suggested text: When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection. An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.
Save settings
Cookies settings