customer engagement, how to increase customer engagement, the entrepreneur house

Hoe Verbeter je Klant Betrokkenheid?

In deze blog bespreken we hoe u de betrokkenheid van klanten kunt vergroten. Campagnes voeren is niet genoeg voor een succesvol bedrijf. Merken en bedrijven zijn menselijker dan alleen een organisatie. Aangezien mensen sociale dieren zijn, moeten merken relaties opbouwen. Interactie met uw klanten. Focussen op menselijke interacties is dus een essentiële customer engagement strategie. IKEA ontwikkelde een succesvolle strategie met het idee van menselijke interactie. Ze brachten ervaring in de winkel door de lancering van de AR-app Place. Klanten kunnen zich meubels in hun huis voorstellen. Dus, IKEA neemt ook video-chat naast augmented reality. Hier zijn top strategieën van hoe de klantbetrokkenheid te verhogen:

 

 

 1. Marketingstrategie en -positionering moeten op elkaar zijn afgestemd

 

Ten eerste moet u er zeker van zijn dat uw marketingstrategie voor klantenbinding in lijn is met de positie van het bedrijf. Dat is de meest essentiële stap. Want als uw engagement strategie en merkpositionering niet met elkaar in verband staan, zou u geen klanteninteractie krijgen. Positionering is het creëren van een consumentenperceptie over uw merk of bedrijf. De marktpositionering wordt gedaan in relatie tot concurrerende merken, producten en diensten. Zo krijgt het bedrijfsimago een onderscheidende plaats in de geest van de consument.  Positioneringsstrategie wordt bereikt door het bepalen van prijs, plaats, promotie, en product. Hoe gedetailleerder de informatie is die u verstrekt, hoe sterker uw positioneringsverklaring is. Naast het definiëren van uw vier P’s zijn er nog andere vragen die u wellicht moet beantwoorden:

 

 • Welk voordeel zal uw product de consument bieden?
 • Geeft uw prijs u voorrang op uw markt?
 • Waarin onderscheidt u zich van uw concurrenten op het vlak van kwaliteit?
 • De unieke manier van gebruik. Is er iets speciaals aan de toepassing van het product?
 • Wat is het belangrijkste verschil met uw concurrenten?
 • Hoe speelt u in op de behoeften en interesses van uw doelpubliek?

 

Zo biedt Mercedez Benz hoge prijzen en hoge kwaliteit. Daarom positioneert MercedezBenz zich rond luxe en hoge kwaliteit. Hun marketingstrategie is dan ook gebaseerd op de perceptie van luxe. Terwijl de marketingstrategie van Dacia is gebaseerd op het motto “hetzelfde voor minder”. Zij positioneren zich op het gebied van betaalbare auto’s. Hoewel beide merken actief zijn in de automobielindustrie, hebben zij dus een verschillende perceptie van de consument. Daarom volgen zij verschillende marketingstrategieën om de klantenbinding te vergroten.

 

 

 1. Klantrelatiebeheerproces volgen

 

Customer relationship management (CRM) is het creëren en volgen van belangrijke bedrijfsstrategieën om de relaties met klanten te verbeteren. Elke afdeling, zoals marketing, verkoop en klantenservice, heeft een andere rol tijdens het CRM-proces. Succesvol klantenrelatiebeheer leidt dus tot een efficiënte strategie voor klantenbinding. Want eerst moet je het juiste publiek bereiken en behouden. Dit zijn de belangrijkste stappen van CRM:

 

 • Bereik potentiële klanten door merkbekendheid te creëren. Uw marketingteam moet klantpersoonlijkheden creëren door onderzoek te doen naar potentiële doelgroepen. Ze verzamelen gegevens over demografische gegevens, achtergrond, voorkeuren, gedrag en interesses van potentiële klanten. Verschillende klantpersoonlijkheden betekenen verschillende campagnes.

 

 • Na het bereiken van uw potentiële klanten door het uitvoeren van verschillende campagnes is het tijd om leads te werven. Het beheren van leads kan worden gedaan door te communiceren via digitale kanalen. U kunt bijvoorbeeld een inschrijfformulier gebruiken, geautomatiseerde berichten opstellen of live chats houden. Daarnaast kan het creëren van in het oog springende content leads genereren en het publiek converteren in kopers.

 

 • De derde stap is de combinatie van contentmarketing en communicatie. Uw team heeft informatie over leads verzameld. Zodat u nu uw belangrijkste klantpersona’s kent. Zij zullen hoogstwaarschijnlijk toekomstige merkconsumenten zijn. Daarom is het tijd om content en marketing automation te creëren rond de belangrijkste doelgroepen. Tijdens dit proces moet het verkoopteam blijven communiceren met de klanten.

 

 • Klantrelatiebeheer houdt echter niet op wanneer de aankoop is gedaan. Een uitstekende ondersteuningsservice is een must voor succes op de lange termijn. Zorg ervoor dat uw klant u kan bereiken via e-mail, live chat en telefoon wanneer dat nodig is. Zorg er ook voor dat het communicatieproces gemakkelijk te vinden en te volgen is.

 

 • Informeer ten slotte uw huidige consumenten over nieuwe producten en diensten. De bijgewerkte producten/diensten moeten echter wel verband houden met hun eerdere aankopen. Als u bijvoorbeeld boeken verkoopt, kunt u uw consument informeren over een nieuw boek van de auteur. Of, als u telefoons verkoopt kunt u een update sturen over een nieuwe draadloze oplader van hetzelfde merk. Op die manier zal de consument het gevoel krijgen dat u zijn behoeften en interesses kent. Daardoor zal er na verloop van tijd merkloyaliteit ontstaan.

 

 

 1. Interactie met uw publiek

 

Interactie is een van de meest efficiënte strategieën om klanten te binden. In het digitale tijdperk zijn klanten immers actief in plaats van passief. U kunt de interactie aangaan met uw klanten:

 

 • Stel een vraag aan het einde van uw bericht of blog.
 • Stel een meer specifieke vraag over een deel van de inhoud.
 • U kunt wekelijkse of maandelijkse discussieberichten maken. Op die manier zult u loyale en betrokken klanten krijgen.
 • Het gebruik van polls geeft klanten het gevoel dat ze waardevol zijn. Door polls te gebruiken kunt u feedback krijgen voor uw producten of diensten. Bovendien kunt u de verwachtingen van uw klanten leren kennen.
 • Daag uw klanten uit! Geef ze bijvoorbeeld een doel en vraag ze om hun resultaten te delen met een specifieke hashtag. Maak ze leuk en winstgevend. Bij The Entrepreneur House dagen we onze community elke week uit. Kijk maar eens naar de uitdaging van deze week! Doe mee met onze uitdaging en deel je ervaring met andere ondernemers.

 

 

 1. Geduld is de sleutel

 

De meeste bedrijven falen aan het begin van hun traject. Aangezien het belangrijkste antwoord op de vraag hoe de betrokkenheid van klanten te verhogen is: geef het tijd. Het is hetzelfde als je tijd nodig hebt om persoonlijke relaties op te bouwen. Merkloyaliteit en vertrouwen worden langzaam maar effectief gevormd. Als u wilt dat uw customer engagement strategie werkt, moet u doorzetten en wachten.

 

 

 1. Geven om sociale en milieukwesties

 

U moet uw sociale positie bewijzen door digitale media te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld discussieposts en polls starten. Ook het benadrukken van diversiteit in uw team is een effectieve marketingstrategie. Bovendien zou een donatiecampagne ook impactvol zijn. Het zou namelijk leiden tot het creëren van een gemeenschap en een gevoel van sociale verantwoordelijkheid. Inderdaad, het unieke merk product / dienst zal worden geassocieerd met sociale verantwoordelijkheid.

 

 

 1. Betrek uw klanten met door gebruikers gegenereerde inhoud

 

U kunt niet stoppen met denken over hoe de betrokkenheid van klanten te verhogen? Uw strategie is om deze unieke en pakkende inhoud te creëren? Laat uw publiek het voor u creëren! Dan kunt u hun inhoud delen. Bovendien kunt u uw klanten taggen op uw post of verhalen. Een andere manier om het publiek te betrekken is het gebruik van hashtags. Als bedrijf kunt u hashtag-uitdagingen creëren voor uw publiek. Het delen van video’s en foto’s van klanten is succesvoller dan gewone marketingcontent. Omdat het vertrouwder, echter en oprechter aanvoelt!

 

User-Generated Content (UGC) leidt tot 29% meer webconversies dan andere media. User-Generated Content marketing strategie is vooral effectief op Millenials en Gen Z. GoPro’s #MillionDollarChallenge is een uitstekend voorbeeld van hoe bedrijven User Generated Content kunnen gebruiken. GoPro wilde de lancering van HERO7 onvergetelijk maken. Ze vroegen hun trouwe publiek om hun video’s te delen met #MillionDollarChallenge. Vervolgens selecteerden ze de beste video’s om een korte clip te maken van de content van hun publiek. GoPro’s #MillionDollarChallenge was een keerpunt. Sinds de campagne meer dan 25.000 inzendingen van over de hele wereld ontving. Klik hier om de video te bekijken die GoPro maakte van de door gebruikers gegenereerde content!

 

 

 1. Maak een waardevolle nieuwsbrief

 

Het antwoord op de vraag hoe u de betrokkenheid van klanten kunt vergroten, gaat niet alleen over bedrijfswinst. Maak nieuwsbrieven met informatie over uw bedrijf. Voeg vervolgens enkele promoties toe aan het einde van de e-mail. Begin uw e-mail niet met uw klanten te vragen actie te ondernemen. Geef ze in plaats daarvan eerst waardevolle informatie. Met goed georganiseerde e-mails, zouden klanten denken dat uw product betaalbaar is. Nieuwsbrieven zijn dus nuttig om het aantal clicks hoog te houden.

 

 

 1. Geef beloningen voor de betrokkenheid

 

Rewards zijn een efficiënte strategie voor een loyaal en actief publiek. Maar, uw beloningen moeten wel passen in uw merkimago en strategie. Hierbij enkele beloningsideeën voor een hoge klantenbinding:

 

 • Post de prestaties van uw klanten. Deel bijvoorbeeld de merkuitdagingen die ze hebben volbracht.
 • Deel de verhalen van klanten over uw product of diensten.
 • Bied prijzen aan voor bepaalde categorieën die verband houden met uw bedrijf.
 • Sponsor evenementen met uw klanten.
 • Bied opleiding en certificaten aan.
 • U hebt geen idee over hoe u de betrokkenheid van uw klanten kunt vergroten? Vraag het hen! Vraag uw publiek wat zij het meest waarderen aan uw bedrijf.

 

 

 1. Waardeer de feedback van klanten

 

U kunt uw bedrijf verbeteren rond de feedback van klanten. U kunt enquêtes, polls en interviews gebruiken om informatie te verzamelen. Communiceer ook met uw klanten over hun feedback. Beantwoord en analyseer hun opmerkingen. Zodat zij zich waardevol voelen.  Tenslotte, wanneer u uw bedrijf verbetert rond feedbacks, laat het hen weten! Benadruk welke veranderingen je hebt gemaakt op basis van de feedback en reviews van klanten.

 

Gymshark heeft een effectieve strategie voor klantenbetrokkenheid aangenomen door de hand te reiken aan haar klanten. Ze sturen e-mailenquêtes naar klanten die hun producten hebben gekocht. Daarnaast verzamelen ze gegevens van mensen die zich bezighouden met hun content. Bovendien delen ze hun onderzoeksresultaten met het publiek voordat ze nieuwe producten lanceren. Op die manier winnen ze het vertrouwen van de klanten door resultaten te delen. Dat leidt tot een snelgroeiende online community en een gretig publiek.

 

 

 1. Tenslotte, wees aanwezig, wees een van hen!

 

De essentiële strategie voor klantenbinding is communicatie! U moet zich altijd richten op klantencommunicatie en community. Goed geëngageerde klanten hebben de neiging om communities op te zetten of er aan deel te nemen. U moet de mensen achter de apparaten leren kennen, en uw klanten niet als data behandelen maar als waardevolle individuen. U kunt ook live streams/webinars of live chats met uw publiek organiseren. Aanwezig zijn bij het publiek creëert merkloyaliteit. Deze sterke communicatie zal dus zorgen voor succes op lange termijn.

 

Daarom is het van cruciaal belang te weten hoe de betrokkenheid van klanten kan worden vergroot. Elk bedrijf heeft andere kenmerken en te volgen paden. Toch hebben we de top 8 regels van klantenbinding voor u verzameld! Elk bedrijf zou succesvol kunnen zijn door deze regels geduldig toe te passen. Als u hulp nodig heeft bij het toepassen van deze strategieën kunt u contact met ons opnemen! Het Ondernemershuis heeft een community gecreëerd voor efficiënte zakelijke communicatie en samenwerking. U kunt lid worden van onze ondernemersgemeenschap vanaf hier. Laten we samen groeien!

 

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Who we are

Suggested text: Our website address is: https://www.thentrepreneurhouse.com.

Comments

Suggested text: When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection. An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.
Save settings
Cookies settings