The Entrepreneur House. Hoe start je een bedrijf zonder geld?

Hoe start je een Bedrijf zonder Geld?

Elke start-up begon met een idee dat in een willekeurige geest opkwam. De ideeën zijn de eerste afdrukken van elk startend bedrijf. Je vraagt je misschien af hoe start je een bedrijf zonder geld? Maar is het hebben van een idee goed genoeg? Zeker niet. Het idee moet worden geëvalueerd in termen van hoeveel inkomsten het zal genereren, de winst die het zal maken, de mogelijkheid dat het op langere termijn succesvol zal zijn. Een van de beste manieren om de kans op mislukking zo klein mogelijk te maken, is te leren van de fouten van anderen, dat wil zeggen van eerdere mislukte start-ups. Het idee in het hoofd kan wel 10 keer succesvoller en eenvoudiger lijken dan wanneer het daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

 

Jonge ondernemers bereiken deze stap gewoonlijk door een geschikt ondernemingsplan op te stellen. Wat daarna komt, is waar de meeste start-ups falen of een lange pauze in hun ondernemerstraject doormaken. Fondsen zijn een van de belangrijkste redenen waarom startende ondernemingen gewoonlijk falen. Ja, in deze concurrerende wereld waar start-ups in elke hoek van de wereld worden opgericht, is het uiterst moeilijk om investeringen te krijgen. Zelfs startende ondernemingen met goede ideeën en goede slaagkansen slagen er niet in te overleven omdat ze blijkbaar op de verkeerde plaatsen naar fondsen zoeken. Persoonlijk spaargeld kan een primaire bron van fondsen zijn die het bedrijf een duwtje in de rug kan geven. Maar ondernemers die die optie hebben uitgesloten, hoeven zich geen zorgen te maken, want er zijn manieren die, als ze goed worden toegepast, fondsen uit externe bronnen kunnen aantrekken en u kunt hun bedrijf vanaf nul beginnen. Er zijn veel mogelijke manieren om financiering te krijgen voor het starten van een bedrijf.

 

 

1) Vraag uw familie en vrienden om in uw bedrijf te investeren

Vragen aan vrienden en familie klinkt misschien als een gemakkelijke manier om geld te vragen om met de zaak te beginnen, maar in werkelijkheid is het dat niet. Hoewel familie en vrienden de mensen zijn die dicht bij je staan, hebben ze een beperking als het om geld gaat. Vertrouwen of geloof in u hebben kan uw vrienden en familie overtuigen om meestal in kleine bedragen te investeren. Bij investeringen in grote bedragen zou iedereen aarzelen om te investeren door een sprong in het duister te wagen. Deze investering, ook wel “voorzaaigeld” genoemd, is even belangrijk als het intact houden van de relaties. Het is dus belangrijk om enkele strategieën toe te passen om geld te vragen aan vrienden en familie.

 

 

2) Een subsidie voor kleine ondernemingen aanvragen

Startende ondernemingen zijn een van de redenen voor de instandhouding van een goede economie in een land. Daarom heeft elk land specifieke subsidies voor kleine ondernemingen, die zij geven aan startende ondernemingen met waardevolle bedrijfsideeën. Regeringen hebben programma’s om te helpen door het geven van subsidies, risicokapitaal of leningen met een lage rente. Het enige nadeel van deze subsidies is dat soms niet elk type bedrijf in aanmerking komt voor de subsidies. Meestal geven regeringen subsidies aan startende ondernemingen met bedrijven op specifieke gebieden.

Hier zijn enkele soorten startkapitaal die de Nederlandse overheid verstrekt. Zij hebben ook een tool, The Start-up Box genaamd, die kan helpen om te bepalen of uw bedrijfsidee in aanmerking komt.

 

 

3) Gebruik crowdfundingplatforms voor startende ondernemingen

Een bedrijf starten zonder geld kan moeilijk zijn. Investeringen in grote bedragen van één investeerder of durfkapitaalonderneming krijgen is één manier om aan het vereiste bedrag te komen. Er is echter een andere optie waarbij u de investeringen kunt krijgen, maar van meerdere mensen. Crowdfunding helpt bij de financiering, maar ook bij het krijgen van feedback, naamsbekendheid. Het is noodzakelijk om de crowdfunding campagne strategisch te voeren om de gewenste investering te bereiken. Hieronder vindt u enkele tips om een succesvolle crowdfunding campagne te voeren.

 

 • Bereken de totale investering die u nodig hebt en hou die zo laag mogelijk.
 • Marketing van de campagne is een van de belangrijke aspecten, omdat u ervoor moet zorgen dat de campagne het juiste publiek bereikt.
 • Maak, indien mogelijk, een aantrekkelijke video die de aandacht van de kijkers kan trekken. Een video van een prototype kan de kans op het ontvangen van fondsen vergroten.
 • Zorg voor een goede communicatie met de potentiële investeerders of donoren. Beantwoord al hun vragen om vertrouwen op te bouwen en wees eerlijk.
 • U kunt zelfs beloningen aanbieden voor uw keuze van categorie investeerders. Dit kan potentiële  backers aanmoedigen.

 

4) Pitch naar angel investors

Angel investors zijn mensen die grote risico’s nemen en investeren in startende ondernemingen in hun beginstadium. Er zijn verschillende soorten angel investors die verschillende redenen hebben om te investeren, maar één gemeenschappelijk doel hebben, uiteraard, rendement behalen. Deze personen kunnen ook hun expertise en connecties ter beschikking stellen die uw bedrijf kunnen helpen groeien. Investeringen met een hoog risico brengen echter hoge rendementsverwachtingen met zich mee. Uw bedrijfsidee moet dus echt aantrekkelijk zijn in termen van rendement op investeringen. Zij zullen ervoor zorgen dat u uw eigen idee en alle waardevolle elementen van uw bedrijfsidee begrijpt, zoals doelklanten, toekomstprojecties en hoeveel u zult verdienen.

 

 

5) Risicokapitaal aantrekken

Durfkapitaalondernemingen zoeken jonge, particuliere ondernemingen om in te investeren. Gewoonlijk investeren risicokapitaalinvesteerders in een bedrijf dat meer volwassen is. Vandaar dat angel investors meestal de eerste investeerders zijn, gevolgd door venture capital. Hieronder vindt u enkele van de beste plaatsen om VC’s te ontmoeten:

 

 • Bereik ze via hun blog
 • Zoek hun Twitter handle
 • Stuur ze een bericht op LinkedIn
 • Praat met hen tijdens VC meetups of industriële evenementen
 • Voer een gesprek tijdens lokale evenementen
 • Stuur een e-mail

 

Het is uiterst belangrijk om een eerste indruk te maken wanneer u de hand reikt via de bovenstaande manieren. Je kunt zeker niet je hele idee in detail uit de doeken doen in je eerste ontmoeting met de VC’s. Dus, je moet klaar zijn met een elevator pitch intro van uw bedrijf idee indrukwekkend genoeg om hen te overtuigen voor een tweede ontmoeting of verdere discussie.

 

De wereld van vandaag gaat vooruit en om de haverklap worden start-ups opgericht. De concurrentie is dus hevig. Om u van andere start-ups te onderscheiden, moet u over een goed gestructureerd en haalbaar bedrijfsplan beschikken. Er zijn veel spelers die bereid zijn te investeren in uitstekende bedrijfsideeën. Het kan echter moeilijk zijn om een goede investeerder te vinden en u kunt meermaals een mislukking ervaren bij het verkrijgen van een investering. Maar als u van uw fouten leert en analyseert waar de investeerders naar zoeken en wat indruk op hen zal maken, kunt u de investering binnenhalen. Hoe start je een bedrijf zonder geld?

 

Ondernemers hebben vaak problemen met de financiering. U kunt uw verhalen delen over hoe u erin geslaagd bent om een investering te vinden. U kunt ook delen van de problemen die u geconfronteerd en geconfronteerd in verband met investeringen. Het Ondernemershuis heeft een community gecreëerd voor efficiënte zakelijke communicatie en samenwerking. U kunt lid worden van onze ondernemersgemeenschap vanaf hier. Laten we samen groeien!

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Who we are

Suggested text: Our website address is: https://www.thentrepreneurhouse.com.

Comments

Suggested text: When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection. An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.
Save settings
Cookies settings