Waarom is Netwerken Belangrijk?

Waarom is netwerken belangrijk?

In dit blogartikel zullen we bespreken waarom netwerken belangrijk is. Deze maand organiseerden we een netwerkevenement waar jonge ondernemers met elkaar in contact konden komen. Daarnaast deelden sprekers van Scrumble en MamaLoes hun unieke tips voor het starten van een bedrijf. De vriendelijke en enthousiaste sfeer die door deelnemers en sprekers werd gecreëerd, onderstreepte nog eens het belang van netwerken.

 

 

Je netwerk is je nettowaarde

We zijn ons ervan bewust dat je je soms eenzaam voelt als jonge ondernemer. Of je hebt al die waardevolle ideeën maar je weet niet hoe je je bedrijf moet beginnen. Deze twee redenen kunnen de belangrijkste punten zijn waarom netwerken belangrijk is. Netwerken gaat niet over handen schudden en visitekaartjes uitwisselen. Of wachten tot iemand een connectie met ons maakt na een oppervlakkige zakelijke ontmoeting. Zoals vermeld in Your Network Is Your Networth, is contact maken en een oprechte relatie opbouwen de sleutel. Netwerken kan je meer succes, geluk en waardevolle rijkdom brengen. Dat is waarom netwerken belangrijk is!

 

je netwerk is je nettowaarde
Netwerk Event – The Entrepreneur House x Academic Business Club

 

Toch zijn er een aantal basisprincipes van het netwerken om je communicatievaardigheden te verbeteren. Ten eerste moet je je passies vinden en deze verbeteren. Eerst jezelf kennen is het startpunt van het creëren van je netwerk. Als jonge ondernemers zijn we enthousiast om onze ideeën en processen te delen. Toch is luisteren belangrijker dan praten om betere communicatievaardigheden te creëren. Effectief netwerken gaat over het uitwisselen van ideeën en ervaringen. Inderdaad, je moet ”geven, geven en krijgen”. Geven gaat niet alleen over het verlenen van een zakelijke dienst of hulp. In plaats daarvan berust deze basis van het netwerken op aanwezig zijn, je tijd geven en vriendschappen creëren. Empathie, duidelijkheid, reactievermogen en vertrouwen zijn andere topvaardigheden voor communicatie. Het is duidelijk dat omringd zijn door mensen die je aanvoelen en die je inspireren je business zullen beïnvloeden.

 

 

Verleg je grenzen

Bovendien moet u uw netwerk uitbreiden door ook buiten uw branche actief te zijn. Het ontmoeten van mensen uit andere bedrijfstakken zal u helpen om buiten uw ”zone” te denken. Zo zullen deze mensen uw bedrijf op lange termijn positief beïnvloeden. Zij kunnen uw toekomstige klanten of merkambassadeurs zijn. Of ze kunnen u zelfs voorzien van andere waardevolle netwerken. Maar alleen al het hebben van hun feedback is al een pluspunt. Inderdaad, u zult tips nodig hebben voor het starten van een bedrijf. Zodat de persoonlijke ervaring van elk bedrijf een waardig verhaal kan zijn.

 

 

Netwerken is vertrouwen

Zeker, netwerken is een proces van vertrouwen. Zoals we al eerder zeiden, moet je geven voordat je krijgt. Een ondernemer moet investeren in zijn/haar relaties. Je kunt bijvoorbeeld iemand in contact brengen met iemand die waardevol is voor zijn bedrijf. Door hen te voorzien van een nieuwe connectie kun je op drie manieren invloed uitoefenen. Ten eerste zal de connectie je dankbaar zijn en aan je denken. Ten tweede, de tweede connectie zal dankbaar zijn dat je aan hen denkt. Tenslotte zullen beiden zich jou herinneren als hun connector.

 

 

Personaliseer uw relaties

Een andere tip voor communicatie en netwerken is personalisering. We gebruiken personalisatiemarketing door het te beperken tot de interesses van de consument om hun aandacht te trekken. Praten over algemene zaken is onvoldoende. Je moet je interesse tonen in hun business. Ontwikkel dus kennis over hun interesse en branche. U begint met het uitwisselen van verhalen over uw persoonlijke leven. Kijk vervolgens naar de taak van uw connectie bij hun bedrijf. Tot slot, praat over elkaars werk geschiedenis. Deze aanpak zal dus leiden tot een waardige vriendschap.

 

 

De meeste mensen zijn slecht in verkopen!

In feite is de meest effectieve tip voor netwerken dat het niet hetzelfde is als verkopen. Sommige mensen verwarren netwerken met verkopen. Dat is de reden waarom de meeste mensen slecht zijn in verkopen. Je moet je niet richten op verkopen en mensen benaderen als je klanten. Netwerken gaat over het opbouwen van relaties in plaats van het najagen van consumenten. Dus als je zakelijke evenementen bezoekt, moet je je niet richten op het verkopen van je idee of product.

 

Zoals we al eerder zeiden, kunt u uw netwerk uitbreiden door deel te nemen aan ondernemerschapsevenementen. Het is duidelijk dat u uw netwerk kunt creëren door gebruik te maken van online tools zoals LinkedIn. Echter, in-person communicatie is effectiever en oprechter. Tijdens ons laatste evenement over tips voor het starten van een bedrijf, hebben we allemaal ervaring opgedaan met netwerken. Sprekers deelden hun effectieve tips voor startups met de succes-gedreven jonge ondernemers. Hierbij enkele startup tips van ons netwerkevenement:

 

  • Zaken doen gaat niet alleen over geld verdienen, het gaat ook over mensen gelukkig maken.
  • Ondernemerschap is een 7/24 mentaliteit.
  • Luie geesten creëren innovatieve oplossingen.
  • Begin met een niche, verover de niche, en groei dan breder.
  • Falen in de beginfase is goed. Omdat je dan sterker wordt voor latere fases.

 

Ter afsluiting hebben we in dit artikel besproken waarom netwerken belangrijk is. U moet een netwerk creëren en ontwikkelen om meer kansen en oplossingen voor uw bedrijf te hebben. Deelnemen aan evenementen waar je mensen kunt ontmoeten met dezelfde interesses is een geweldige kans om je netwerk uit te breiden. Sluit je aan bij onze community, als je een jonge ondernemer bent die op zoek is naar mentorschap en verbinding. Blijf ook op de hoogte van verdere evenementen!

 

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Who we are

Suggested text: Our website address is: https://www.thentrepreneurhouse.com.

Comments

Suggested text: When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection. An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.
Save settings
Cookies settings