Content Marketing Strategie

Hoe Maak je een Goede Content Marketing Strategie?

Elk groot bedrijf kent het belang van content marketing. Er zijn echter verschillende redenen waarom jij als ondernemer er niet in slaagt om succes te bereiken met content marketing. Voordat we leren hoe we een goede content marketing strategie kunnen creëren, bekijken we eerst wat er fout gaat. Om dit te begrijpen, moeten we het verschil kennen tussen content marketing en traditionele marketing.

 

Contentstrategie vs. marketingstrategie 

 

 1. Content marketing is geen reclame

  Veel bedrijven verwarren content marketing met reclame voor content en proberen uiteindelijk hun product te verkopen in de naam van content marketing. Dus, de eerste strijd van elk bedrijf is het creëren van een echt waardevolle inhoud zonder advertenties in de boodschap. Content marketing is om verbinding te maken met de mensen. Vaak raken bedrijven in de verleiding toch een salespitch te verwerken in de content.

 2. Content marketing is geen verkoop

  Het wordt vaak opgemerkt dat wanneer bedrijven content marketing proberen, ze dezelfde aanpak volgen als bij traditionele marketing en reclame. Het belangrijkste voordeel van content marketing is dat het bedrijven in staat stelt om in contact te komen met mensen en een vertrouwde relatie op te bouwen. Sommige bedrijven genieten gewoon van de likes, shares en comments of hun posts en beschouwen dat als succes. Echter, het is noodzakelijk om het gesprek met je klant aan te gan via de comments.

 3. Content marketing is een langetermijn strategie

  Bedrijven voelen zich verloren met content marketing omdat ze een onmiddellijke stijging in hun verkoop of business verwachten. Dat is niet het geval met content marketing omdat het geen verkoop is. Het is eigenlijk een katalysator voor het verkoopproces dat tijd kost in het begin maar uiteindelijk perfect uitwerkt later. In tegenstelling tot advertenties, is content marketing niet slechts een eenmalige inhoud ding, maar het is het creëren van weken en maanden van boeiende en gevarieerde inhoud.

Om dit deel af te sluiten, moeten bedrijven eerst voorkomen dat ze fouten maken in het begrijpen van wat content marketing is. Alleen dan zullen ze in staat zijn om een succesvolle content marketing strategie te creëren. Volgens het Content Marketing Institute is het hebben van een content marketing strategie niet “leuk om te hebben”, in plaats daarvan is het een belangrijk onderdeel van succes. 57% van de content marketeers beweert nog steeds dat ze geen content marketing strategie hebben. Aan de andere kant beoordelen content marketeers met een gedocumenteerde content marketing strategie hun inspanningen als succesvoller dan degenen die dat niet doen. Als je het verschil hebt begrepen, dan ben je een stap dichter bij het succes van content marketing.

 

 

Je bent 7 stappen verwijderd van het creëren van een geweldige content marketing strategie voor jouw bedrijf!

 

Wat is de eerste stap in uw content marketing strategie? Als je antwoord is “doelen stellen”, dan heb je de eerste stap al uitgespeeld. De volgende 6 stappen hangen volledig af van de eerste stap, omdat deze stap richting geeft aan de hele content marketing strategie.

 

 1. Doelen stellen

  Om succes te behalen met content marketing is het belangrijk dat het bedrijf weet wat, hoe, wie, waar en waarom. Bedrijven vergeten vaak waarom ze aan content marketing doen. Doelen stellen is belangrijk omdat het een specifieke richting geeft aan de content marketeers. Voorbeelden van doelen kunnen zijn: Het creëren van leads, het creëren van merkbekendheid, het opbouwen van relaties, het verbeteren van de ervaring van uw klanten. Deze doelen worden gesteld met in het achterhoofd de missie en visie van het bedrijf. Daarom moeten ze duurzaam zijn en het bedrijf op lange termijn ten goede komen.

 2. Structureer je content

  Hoewel er elke dag een overvloed aan content wordt gepubliceerd, moet de content die u op jouw digitale kanaal gepubliceert wordt gericht zijn op bepaalde onderwerpen. Hoe zorg je ervoor dat je content zich onderscheidt van anderen? Je moet beslissen of je inhoud actueel nieuws of feiten moet verspreiden, Youtility moet creëren, moet motiveren of inspireren, of moet onderwijzen en entertainen. Het is mogelijk om meer dan 1 doel te hebben, maar je moet ervoor zorgen dat het je niet afleidt van je doel.

 3. Het meten van je Content Marketing

  Analyse! Al je inspanningen in content marketing zijn pas vruchtbaar als je een analyse doet van de prestaties van je content. Analyse moet worden gedaan voor alle kanalen die worden gebruikt voor content marketing. In de meeste gevallen zijn er verschillende doelgroepen voor verschillende kanalen. U kunt zich bijvoorbeeld via LinkedIn richten op professionals, Gen X en een deel van de millennials; terwijl u kunt kiezen voor social media-platforms zoals Instagram om de aandacht te trekken van de rest van de millennials, Gen Z en Gen Alpha. Daarom draagt zelfs de strategie van contentmarketingplatform naar platform. Je kunt ook metrics gebruiken om de prestaties van je content te begrijpen.

 4. Definieer je publiek

  Dit is waar je antwoordt voor wie je content creëert. Zoals eerder vermeld, is je publiek in elk marketingkanaal anders. Als uw inhoud relevant is voor het publiek, zal de inhoud op magische wijze de aandacht en tijd van de mensen grijpen. Om relevant te zijn, moet je eerst je publiek begrijpen. Het is waar dat je verschillende soorten publiek tegenkomt, maar je moet je richten op slechts de top 5. Bedrijven kijken vaak alleen naar de demografische gegevens van het publiek, maar ze moeten zich ook richten op de psychografische gegevens.

 5. Bestudeer je publiek

  Je zult een deel van deze stap al gedaan hebben in stap 4, een handige techniek hiervoor is de 5x5x5 methodologie gebruikt. Je zult je publiek op een zodanige manier begrijpen dat je een van hen wordt. Hun wensen, hun behoeften en hun verwachtingen is waar jouw focus op moet liggen. Dus hoe helpt deze methodologie? Het zal top 5 van uw publiek overwegen, kijken naar hun top 5 vragen in elk van de 5 belangrijke stadia van de marketing funnel.

 6. Beheer je content

  Hoe beheer je je content? Het is een veel voorkomende misvatting dat content marketeers denken dat ze zo veel mogelijk content moeten leveren. Zoals we in stap 2 hebben besproken, is er een overvloed aan content op de markt. Je hebt een grote hoeveelheid gegevens over een onderwerp uit verschillende bronnen of ervaringen. Maar je moet onzin berichten uitsluiten en alleen content schrijven die door jouw doelgroep wordt gewaardeerd. De grootte, taal moeilijkheid, video/afbeelding, enz., hangt af van het publiek. Als je een grote inhoud aan uw publiek wilt aanbieden, kun je aan Atomization doen. Atomization is het nemen van een groot stuk van de inhoud en dat opbreken in kleinere stukken inhoud. Met dit, zul je ook het voordeel van publieksbetrokkenheid hebben. Het is dus uiterst belangrijk om uw inhoud te beheren en te zorgen voor relateerbare en in het oog springende inhoud.

 7. Maak een content agenda

  Dit is de laatste en een belangrijke stap. Het is noodzakelijk om een content agenda te hebben. Als je op sociale media post, is het beter om de inhoud te posten wanneer je publiek tijd en energie zal hebben om het te bekijken. Organiseer en beslis welke inhoud goed zou zijn om wanneer te publiceren. Willekeurig is geen optie, want met de hulp van een georganiseerde agenda, zal je publiek weten wanneer ze de volgende inhoud van je kunnen verwachten.

Onthoud dat er geen geheimen zijn voor het creëren van een goede content marketing strategie. Hoewel het misschien eenvoudig en voor de hand liggend lijkt om het te bereiken, kan het een beetje uitdagend zijn bij de uitvoering. Deze 7 belangrijke stappen bieden een kader voor jouw contentmarketing succes op de lange termijn. Het gedrag van het publiek is echter veranderlijk, dus je zult de strategie elke keer moeten bijstellen op basis van je analyse. Houd ook in gedachten dat content marketing niet voor jou is, maar voor het publiek. Volg onze LinkedIn pagina voor meer inzichten in onze content marketing strategie en word lid van onze community van jonge ondernemers om op de hoogte te blijven van andere verschillende aspecten van het ondernemerschap.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Who we are

Suggested text: Our website address is: https://www.thentrepreneurhouse.com.

Comments

Suggested text: When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection. An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.
Save settings
Cookies settings